Help Facturen versturen Factuur e-mails

Factuur e-mails

Als je de facturatiemodule van Sponsit gebruikt dan kun je ook direct de facturen naar je sponsors versturen. Daarvoor moet je eerst de instelling Factuur e-mails inrichten. Je kunt facturen vanaf twee verschillende e-mailadressen versturen.

Vanaf noreply@sponsit.email

De standaard instelling om facturen te versturen vanuit Sponsit is ingesteld op noreply@sponsit.email. Als je een factuur verstuurd dan gaat dit vanaf dit e-mailadres, waarbij je wel kunt aangeven welke naam de sponsor ziet in combinatie met dit e-mailadres. Als de sponsor een reactie geeft op deze mail dan zal deze jouw e-mailadres.

Vanaf je eigen e-mailadres

Om facturen vanaf je eigen e-mailadres te versturen kun je één van onderstaande opties kiezen.

DNS instellen

Kies je voor deze optie dan moet jullie webmaster een DNS instelling op de server toevoegen. Hiermee autoriseer je Sponsit om e-mails te versturen vanaf e-mailadressen binnen jullie domein. Zodra de DNS instellingen zijn doorgevoerd en door Sponsit geverifieerd kun je e-mails versturen. Heb je meerdere gebruikers met een e-mailadres binnen jullie domein dan hoeft deze instelling slechts eenmalig uitgevoerd te worden.

SMTP gebruiken

Wil je via je eigen mailserver de facturen versturen, dan kun je de SMTP verzendmethode kiezen. Wat je hiervoor nodig hebt is het adres van jouw SMTP mailserver, de poortcode en jouw wachtwoord. Als je deze gegevens niet kent dan kun je deze het opvragen bij jouw webmaster. Zodra alles is opgeslagen dan verstuurt Sponsit een testmail. Als je die goed ontvangt dan is alles goed ingesteld.