Wat kan je een sponsor bieden?

De tegenprestaties die een sponsor geboden kunnen worden hangen sterk af van het doel van de sponsor. Onder het thema "Algemeen" spraken wij al over de top 3 van redenen om te sponsoren bij verenigingen. We zullen aan de hand van deze top 3 hieronder aangeven aan welk soort tegenprestaties je kan denken. Uiteindelijk zal elke sponsor een aanbieding op maat moeten krijgen.

1. Goodwill

Als het bedrijf vanuit goodwill sponsort dan maakt het haar vaak niet heel veel uit welke tegenprestaties er worden geboden. Men wil wel graag de naam vermeld zien worden op de vereniging. Vanuit kosten bekeken kan er makkelijker een naamsvermelding op de website en schermen worden geboden, dan een bord langs het veld. De aanmaakkosten wegen dan niet op tegen de

2. Omzet verhogen

Het hangt van het product of dienst af welke tegenprestaties het beste geboden kunnen worden. Hierbij twee voorbeelden:

Een autorijschool
Je zou de rijschool de mogelijkheid kunnen bieden om een actie op de website en de televisieschermen in het clubhuis te zetten. Daarnaast kan de rijschool 2 dagen proeflessen op de vereniging verzorgen voor jeugdleden die bijna gaan lessen.

Een Doe-het-zelf-zaak
De Doe-het-zelf-zaak uit de omgeving kan alle leden een korting aanbieden wanneer zij bij hun aankopen aangeven dat zij lid van de vereniging zijn. Deze actie kan op vereniging bekend worden gemaakt d.m.v. de website, nieuwsbrieven, flyers in het clubhuis etc.

3. Imago verbeteren

Met name de grote bedrijven willen d.m.v. het sponsoren van veel verenigingen hun imago verbeteren. Deze bedrijven kunnen hun aanwezigheid kenbaar maken via borden, website, vlaggen, nieuwsbrieven, etc.

Inventariseer welke tegenprestaties de vereniging kan bieden.
Zorg dat je alleen tegenprestaties biedt die je 100% kan nakomen.
Probeer altijd de reden van sponsoring te achterhalen bij het bedrijf.
Nieuwsgierig naar Sponsit? Maak gratis account aan