Hoe bepaal je de sponsorwaarde?

Vaak wordt ons gevraagd hoe je de sponsortarieven van je pakketten bepaalt. Er zijn verschillende manieren om een goed beeld te krijgen van marktconforme prijzen voor je sponsorpakketten.

Omliggende verenigingen

Het eerste dat je kan doen om een beeld te krijgen van gangbare sponsortarieven, is bij de omliggende verenigingen te kijken welke tarieven er worden gehanteerd. Veelal hebben deze verenigingen dezelfde potentiële sponsors als jouw vereniging, dus is het goed om te weten welke tarieven er door de andere verenigingen wordt gevraagd.

Soortgelijke verenigingen

Een andere weg om de sponsorwaarde te bepalen is het bekijken van soortgelijke verenigingen. Je kan hierbij kijken naar verenigingen die in dezelfde sporttak actief zijn, naar verenigingen met hetzelfde aantal leden of verenigingen die op hetzelfde niveau acteren. Dit onderzoek levert vaak al een schat aan informatie op over gangbare prijzen.

Lokale mediatarieven

In de lokale media staan vaak de bedrijven die ook tot jouw potentiële sponsors behoren. Door de advertentiekosten van de lokale media onder de loep te nemen krijg je een goed beeld van de prijzen die bedrijven bereid zijn om te betalen. Een bijkomend voordeel is dat de lokale media aangeeft wat de grote van de doelgroep is die er bereikt wordt. Dit kan je vervolgens vergelijken met het bereik dat jouw sponsors hebben bij de vereniging.

Onderzoek wat andere verenigingen in de omgeving aan sponsors vragen.
Onderzoek verenigingen die in dezelfde klasse spelen.
Bekijk de advertentiekosten van de lokale media.
Nieuwsgierig naar Sponsit? Maak gratis account aan